Angora wol

Angora wol kopen online?

Wil je graag angora wol kopen en vind je de wolwinkels welke je tot nu toe hebt bekeken waar ze angorawol te koop aanbieden te duur? Kijk dan snel op de website van dewolwinkel.nl! In deze online handwerkwinkel vind je de mooiste wollen garens waar je fijn mee kunt breien. Klik hier op angora wol kopen en laat je verrassen door het diverse aanbod. Verkoop aan particulieren en als groothandel voor bedrijven.


Angora wol kopen en dan begint het breien

De meest gebreide items van angorawol zijn wel het vest, de trui en een sjaal. Doordat de wol van zichzelf heerlijk warm en lekker zacht aanvoelt, worden deze artikelen meestal in de koude wintermaanden gedragen en natuurlijk ook op koude zomeravonden. Eigenlijk worden de kledingstukken die hier mee gebreid worden het hele jaar door wel gedragen. En naast deze kleding stukken kun je er nog meer van breien. Het wordt ook vaak voor handschoenen gebruikt met het juiste breipatroon en sommigen breien er zelfs ondergoed van.


Hoe ziet angorawol eruit?

hoe ziet angora wol eruit

Wordt de angorawol van een konijn, geit of schaap geschoren?

Je kunt angora wol kopen wat van een konijn komt en je hebt angorageiten. Doordat dit soort geiten zeker in de periode wanneer ze een dikke vacht hebben, erg lijken op schapen, onstaat er bij vele mensen verwarring. Wil je dus een zuiver antwoord op je vraag welke dier? Er zijn twee soorten angora wollen afkomsten. De afkomst van de angorageit (geitenras) is op het centaal gelegen Anatolische hoogvlakte uit de vallei die Angora heet in Turkije. Werelwijd bekend is de wolproducerende geit.
Het middelgrote angorakonijn heeft een extreem lange vacht. Dit konijnenras verwijst naar de Turkse stad Ankara, wat vroeger de hoofdstad van Turkije was. Of het angorakonijn hier ook vandaan komt is niet duidelijk.

 

Angorageit wol

Ook in China wordt er veel angorawol oftewel merinowol geproduceerd. Daar gebeurt het echter vaak, dat de producenten er synthetische materialen doorheen mixen, waardoor het haar originaliteit en krachtige warme uitstraling verliest. Daartegenover staat wel dat je het dan beter kunt wassen en het minder laten pluizen. Er is veel discussie over hoe ze in het Chineze land met de diervriendelijkheid en dierenleed omgaan. Het proces van scheren en spinnen is vergelijkbaar met zoals het met een schaap gaat. Angorawol is in wit of zwart te koop op diverse marktplaatsen.


Allergie en jeuk?

Er zijn mensen die een allergie voor wol hebben en er bijvoorbeeld jeuk van krijgen. Er zijn ook mensen die vooroordelen hebben en denken dat het zal gaan jeuken. De 1 zal het willen proberen en de ander niet. De laatste groep zijn de dragers. Deze willen vaak niet anders meer dragen dan angorawol omdat het zo fijn draagt. Heb je een allergie? Dan kun je het beter niet dragen.